NieuwsNieuw: Kiwitz VGM 475 voegmortel
Kiwitz VGM 475 is de kroon op je tegelwerk. Deze voegmortel maakt je tegelwerk helemaal af. Deze nieuwe voegmortel is geschikt voor smalle voegen van 1 tot 6 mm. Dankzij de fijne oppervlaktestructuren water- en vuilafstotende eigenschappen is het product bijzonder geschikt voor badkamers en douches.
Lees verder

Sanitair kitten en siliconenkitten in de toekomst 
In Nederland zijn er heel veel kitten ter beschikking en dagelijks wordt er voor 10.000 strekkende meters aan kitwerk opgeleverd. Vaak wordt er niet bij stilgestaan wat nu precies de werkzame stoffen zijn. Tot op heden is dit ook nooit een 'issue' geweest. Toch gaat dit op korte termijn zeker een rol spelen.
Lees verder

Tegels die niet goed hechten
Heb je de achterkant van de tegels weleens goed bekeken? Ons valt op dat er steeds meer tegels in omloop zijn waarvan de achterzijde volledig is voorzien van een beschermingslaag. Een probleem met deze tegels is dat ze niet goed hechten of zelfs loslaten als je ze op de normale manier verlijmt.
Lees verder

Binnen één dag dezelfde bekistingsmal storten
We krijgen binnen de afdeling beton- en morteltechnologie diverse vragen te verwerken, waaronder de vraag of het mogelijk is om twee keer per dag in dezelfde bekistingsmal te kunnen storten. De reden hiervoor was dat men de productie moest opvoeren om op tijd te kunnen leveren voor een klant.
Lees verder


Aan het laden
Aan het laden