Bescherm je gevel door te impregneren


Last van vochtdoorslag of een vervuilde gevel?


Regen en vorst kan je muur flink aantasten. Door te impregneren voorkom je vochtdoorslag en  kalkuitbloei en maak je een gevelmuur duurzaam waterafstotend. Vanuit onze jarenlange praktijkervaring weten wij dat de gevelimpregneerproducten van Kiwitz een werkzame tijd hebben van minimaal 10 jaar. Verder zorgt gevelimpregnering (hydrofobering) ervoor dat je minder snel groene aanslag op de gevel krijgt. Vooral bij gevels/muren die weinig zonlicht hebben is het belangrijk om te impregneren om groene aanslag te voorkomen. Verwijder eventuele groene aanslag voordat je begint met impregneren. 

Eenvoudig zelf je gevel of buitenmuur impregneren


Impregneren, ook wel hydrofoberen, van je gevel of buitenmuur is een kleine investering als je het zelf doet. Het is vrij eenvoudig om zelf je muur te impregneren met behulp van het Kiwitz stappenplan. We laten ook zien welke producten hiervoor geschikt zijn, zodat je meteen aan de slag kunt.
  1. Voordat je start met impregneren, reinig eerst je buitenmuur of gevel goed. Spuit de gevel af met een hogedrukspuit, laat de gevel vervolgens goed drogen. 
  2. Repareer vervolgens kapot of verweerd voegwerk voordat je gaat impregneren.
  3. Let op: een klein bijkomend nadeel bij het impregneren van je gevel kan vlekvorming zijn, echter is dit zeer eenvoudig te voorkomen wanneer je ervoor zorgt dat de bestrating is afgedekt, zodat morsen geen vlekvorming kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat ramen en kozijnen zijn afgeplakt om hier ook vlekvorming te voorkomen. 
  4. We bieden 3 verschillende gevelimpregneerproducten voor specifieke situaties. Kiwitz Gevelimpregneer S gebruik je wanneer je wilt impregneren door te spuiten.  Als je wilt hydrofoberen met een crème dat kun je kiezen uit de Kiwitz MPG 750 en Weber.tec 775
In onderstaande video zie je hoe je stap voor stap je gevel impregneert met Kiwitz Gevelimpregneer S. Ook zie je de werking van Kiwitz Gevelimpregneer S. Een gedeelte van de gevel hebben we geïmpregneerd en het andere gedeelte niet. We hebben vervolgens water op het geïmpregneerde gedeelte en op het niet geïmpregneerde gedeelte gespoten.


Alternatief: impregneren met een crème


Als je kiest om te impregneren met een crème, dan gelden bovenstaande stappen ook. Hier breng je het materiaal aan met een kwast zodat je morsen beperkt en afplakken niet noodzakelijk is.

Hoe vaak moet je impregneren?


Wij adviseren om een gevel eens in de tien jaar te impregneren. Dit is een richtlijn, dit kan korter of langer zijn, dit is afhankelijk van de belasting. Denk hierbij aan een gevel die continu onderhevig is aan de weersinvloeden.
Daarnaast voorkomt impregneren kalkuitbloeiingen en beschermt het tegen vorstschade. De impregneerproducten van Kiwitz zijn allemaal dampdoorlatend. Hierdoor kan vocht vanuit de woning wel naar buiten.

Zijn er ook nadelen bij het impregneren van een gevel?


Het impregneren van je gevel kan kleine nadelen met zich meebrengen. Zoals we hierboven beschreven hebben, kan vlekvorming optreden als je morst en de bestrating niet goed hebt afgeplakt. Impregneren werkt alleen als de gevel niet beschadigd is.

Producten om je gevel te impregneren

Gloria Prima 5

Item No. ITEM.0001645

Kiwitz Gevelimpregneer S

Item No. ITEM.0001733

Kiwitz MPG 750

Item No. ITEM.0002731

weber.tec 775

Item No. ITEM.0000298
Aan het laden
Aan het laden