Badkamer


Het waterdicht maken van natte ruimten blijkt in de praktijk nog steeds lastig; veel badkamers worden niet of onvoldoende afgedicht. Een badkamer waterdicht maken, is geen kwestie van ‘alleen’ afkitten. Geen enkele kit blijft namelijk voor altijd in perfecte conditie. Als de kit rond de put of langs de randen scheurtjes vertoont, stroomt het water ook langs de put en de vloer.
Dit gaat zorgen voor schades in muren en plafonds van jouw badkamer. En deze veroorzaken op den duur een ongezond binnenklimaat, overlast, bouwkundige en financiële schade.

Waterdichte badkamer

Eén op de tien woningen krijgt in de loop van de jaren te maken met een lekkage in de badkamer. Het is belangrijk om een lekkage te voorkomen, omdat achteraf een lekkage verhelpen en de badkamer waterdicht maken velen malen duurder is. Daarnaast geeft een lekkage ook veel ongemak.

De meest voorkomende plekken voor lekkages zijn hoeken, voegen, doorvoer van waterleidingen en het gebied rondom de douche-afvoer. Deze lekgevoelige plekken dienen met extra aandacht afgedicht te worden.

Om een badkamer waterdicht te maken, adviseren wij een integraal systeem. De wand- en vloerafdichting vormen een sluitend geheel met de waterafvoer. Zelfs als er al haarscheurtjes ontstaan in het voegwerk, is vochtschade uitgesloten. Het lekwater loopt dan weg via de afvoer.
Voor een waterdichte badkamer hebben wij een stappenplan opgesteld!

 < Lees hier alles over een waterdichte badkamer

Waterdichte afvoer

Bij het installeren wordt de afvoerput zorgvuldig afgekit, maar geen enkele kit blijft voor altijd in de perfecte conditie. Het meeste douchwater stroomt naar de put, dankzij het afschot. Als de kitvoeg rond de put scheurtjes vertoont of loslaat, sijpelt er water langs de put. Waardoor het water in de ondergrond kan trekken...
Dit wil je voorkomen! Daarom hebben wij handige tips om je afvoer waterdicht te maken.

 < Lees hier alles over een waterdichte afvoer 


Aan het laden
Aan het laden