Badkamer waterdicht maken

Het waterdicht maken van natte ruimten blijkt in de praktijk nog steeds lastig; veel badkamers worden niet of onvoldoende afgedicht. Een badkamer waterdicht maken, is geen kwestie van ‘alleen’ afkitten. Geen enkele kit blijft voor altijd in perfecte conditie. Als de kit rond de put scheurtjes vertoont, stroomt het water ook langs de put waarop het in de ondergrond trekt. Water dringt in de vloer en uit zich door schades in muren en plafonds. Dit veroorzaakt een ongezond binnenklimaat, overlast, bouwkundige en financiële schade.

Eén op de tien woningen krijgt in de loop van de jaren te maken met een lekkage in de badkamer. Het is belangrijk om een lekkage te voorkomen, omdat achteraf een lekkage verhelpen en de badkamer waterdicht maken velen malen duurder is. Daarnaast geeft een lekkage ook veel ongemak.

In 6 stappen een 100% waterdichte badkamer

Met de totaaloplossing van Kiwitz kun je deze problemen eenvoudig voorkomen. Een waterdicht systeem waarin wand- en vloerafdichting één sluitend geheel vormen met de waterafvoer. Zelfs als er al haarscheurtjes ontstaan in het voegwerk, dan nog loopt het lekwater weg via de afvoer. Er trekt geen druppel in de ondergrond. Vochtschade  is uitgesloten. Je badkamer is duurzaam en 100% waterdicht.

Bekijk de 6 stappen voor een 100% waterdichte badkamer.
Stap 1: Ondergrond voorbereiden
  • Zorg voor een droge, schone en draagkrachtige ondergrond
  • Repareer scheuren en gaten met bijv. Kiwitz MRT 340
  • Breng een hechtprimer Kiwitz PRM 125 aan op de ondergrond
Stap 2: Waterdichte afvoer plaatsen
  • Veranker de afvoer in de vloer. Alle afvoeren hebben een flens van 5 cm.
  • Breng een waterdichte afdichtingslaag aan op de flens
Stap 3: Afdichten
Stap 4: Tegelen
  • Breng pastalijm Kiwitz LMN 590 aan voor het betegelen van de wand en/of groot formaat tegels en gebruik Kiwitz LMN 520 voor het betegelen van de vloer.
  • Breng eerst een dunne contactlaag op de ondergrond aan met de vlakke kant van de lijmkam, daarna de lijmrillen opbrengen met de getande kant.
  • Breng de tegels in de lijmlaag aan met een schuivende beweging.
Stap 5: Voegen
Stap 6: Kitten


Alle producten op rij om je badkamer waterdicht te maken

Kiwitz ADT 210

Item No. ITEM.0002328

Kiwitz ADT 902, geel

Item No. ITEM.0001639

Kiwitz ADT 903

Item No. ITEM.0001696

Kiwitz DVS 400 Douchegoot

Item No. ITEM.0003010

Kiwitz KTN 350

Item No. ITEM.0002792

Kiwitz LMN 520

Item No. ITEM.0002701

Kiwitz LMN 590

Item No. ITEM.0003156

Kiwitz PRM 125

Item No. ITEM.0002697

Kiwitz RNG 650

Item No. ITEM.0002347

weber.fug 877

Item No. ITEM.0001748


Welke tips en adviezen hebben wij nog meer?


Waterdichte coating & voegen badkamer

Een lekkende voeg is niet altijd te vermijden. Het is daarom een goede keuze om alvorens je gaat tegelen de muur van je badkamer helemaal waterdicht te maken. Op die manier zal vocht geen kans krijgen om de tegels aan te tasten, zodat deze loskomen. Hierbij kun je gebruikmaken van de afdichtingsproducten. Daarnaast hebben wij ook waterdichte afdichtingspastavoor het afdichten van tegelwerk, die je kan gebruiken; in het bijzonder weber.tec 827of   weber.tec 827s.

Waterdichte douche & afvoer

De meest voorkomende plekken voor lekkages zijn hoeken, voegen, doorvoer van waterleidingen en het gebied rondom de douche-afvoer. Deze lekgevoelige plekken dienen met extra aandacht afgedicht te worden. Door ze te behandelen met een coating en extra afdichtingsmiddelen kunnen nieuwe lekkages worden voorkomen. Werk alle hoeken en naden af met flexibele siliconen sanitairkit. Voor een optimale hechting is het van belang dat alle af te dichten oppervlakken goed schoon gemaakt zijn, voordat je met de afwerking bezig gaat.Aan het laden
Aan het laden