Badkamer renoveren in 5 dagen


Het omvangrijke renovatieproject 'Oostelijk Bolwerk' in Terneuzen omvat het renoveren van ongeveer 400 seniorenwoningen. Nesto kreeg de opdracht om de sterk verouderde badkamers in deze flats een facelift te geven, maar wel met de eis de bejaarde bewoners zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. De badkamers kregen een nieuwe indeling. Dat betekende dat de leidingen verlegd moesten worden. Met als gevolg: veel hak- en breekwerk in de betonnen flats én veel overlast voor de veelal oudere bewoners. En dat wilde men natuurlijk juist niet.

Een mooie uitdaging om het anders aan te pakken. Nesto Holland Tegelwerken besloot om de Jackoboard bouw- en tegelelementen te gebruiken voor dit project. Dit had alleen maar voordelen:
  • geen hak- en breekwerk
  • het leidingwerk werd in de Jackoboard elementen uitgesneden en geplaatst
  • nieuwe tegels werden over de oude tegels geplakt.
  • geen last van droogtijden
En dus een compleet nieuwe badkamer met nieuw sanitair en nieuw tegelwerk in 5 werkdagen, zonder overlast voor de bewoners.

Nesto Holland Tegelwerken heeft in de tweede helft van 2018 ongeveer 65 badkamers gerenoveerd. Sommige badkamers zijn gerenoveerd terwijl de bewoners aanwezig waren. Het project loopt dit jaar door. Elke maandag en woensdag start Nesto met de renovatie van een badkamer in een lege woning. Gedurende het jaar zal nog een project van 30 à 40 badkamerrenovaties starten waar de bewoners aanwezig zijn.

  > Bekijk het artikel in Tegeltotaal

Aan het laden
Aan het laden