Kiwitz DVS 400 Douchegoot - 800 x 60 mm

Art nr. ITEM.0003009
Dankzij de lage inbouwdiepte van slechts 65 mm is de Kiwitz DVS 400 douchegoot geschikt voor elk type (renovatie) project. De douchegoot is eenvoudig te installeren en reinigen en genieten daardoor de voorkeur van professionals wereldwijd. De douchegoot is verkrijgbaar in drie lengtes en is te
Lengte
Prijs
€ 178,49
prijs per Stuks
excl. BTW
Geen voorraad Beperkte voorraad Op voorraad
Stuks
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Dankzij de lage inbouwdiepte van slechts 65 mm is de Kiwitz DVS 400 douchegoot geschikt voor elk type (renovatie) project. De douchegoot is eenvoudig te installeren en reinigen en genieten daardoor de voorkeur van professionals wereldwijd.
De douchegoot is verkrijgbaar in drie lengtes en is te combineren met drie verschillende afdekroosters.

De douchegoot bevat een flens met een breedte van 15 mm zodat het tegelwerk waterdicht kan worden aangesloten op de douchegoot.

De douchegoot wordt geleverd in doos. Deze doos bevat:
 • de douchegoot
 • bevestigingsmateriaal om de goot op de vloer te bevestigen.stellen
 • een uitneembaar sifon
 • een schuifmof (40 mm)
 • een haak om eenvoudig het rooster te kunnen opnemen
Het gewenste afdekrooster moet separaat besteld worden.

Toepassingen

De Kiwitz DVS 400 Douchegoot is toepasbaar bij nieuwbouw maar ook bij badkamerrenovaties.

Montage instructie:
 1. Voordat de douchegoot geïnstalleerd kan worden dient men het rooster te verwijderen om beschadigingen te voorkomen. 
 2. Zorg ervoor dat tijdens het plaatsen, inmetselen, tegelen en afkitten er geen rommel (specie e.d.) in het sifongedeelte kan komen. Wij adviseren om de goot tijdelijk af te plakken.
 3. Om een goede hechting te krijgen met de ondervloer en de dichtingspasta is het aan te raden om de onder/ en zijkanten ter plaatse van de flens op te ruwen met een schuurpapiertje en met ontvettingsmiddel te ontvetten. Vervolgens instrijken met primer Kiwitz PRM 125.
 4. Bepaal de stelhoogte van de douchegoot, hou hierbij rekening met de egalisatie laag, tegellijm en tegeldikte. De goot dient gelijk of maximaal 1 – 2 mm lager te liggen dan de afwerkvloer. Stel de goot vervolgens in alle richtingen waterpas. Dit moet nauwkeurig gebeuren, want wanneer dit niet het geval is kan de sifonwerking niet optimaal functioneren en zou bijvoorbeeld rioollucht de badkamer in kunnen komen. De hoogte en hoek kan men gemakkelijk stellen d.m.v. de stelvoeten. 
 5. ndien de douchegoot geaard dient te worden, kan dit worden gerealiseerd door de aardingsdraad aan te sluiten op een van stelpoten.
 6. Sluit de goot aan op de afvoerleiding door de overschuifmof zo ver mogelijk over het afvoerpijpje van de goot te schuiven (de manchetring zorgt voor een waterdichte afsluiting. Zorg voor voldoende afschot in het leidingwerk met zo weinig mogelijk bochten. Na aansluiten moet de goot / afvoer op waterdichtheid worden getest.  
 7. Na het stellen en aansluiten van de goot kan men de  dekloer maken. Houdt er rekening mee dat het afschot van de douchevloer in de richting van de goot loopt (1 tot 2%). Dek de goot tijdens het storten goed af om beschadigingen te voorkomen.
 8. Voor het waterdicht opnemen van de goot in het waterdicht tegelwerk dient dichtingsband/doek en afdichtingspasta in te zetten. In onze afdichtingsset Kiwitz ADT 250 vindt u alle materialen die hiervoor nodig zijn.
 9. Na afdichten van de goot/vloer kan men de vloer betegelen. Zorg ervoor dat je rondom de douchegoot een kleine opening laat, deze ruimte wordt na het betegelen dichtgekit met bijvoorbeeld onze Kiwitz Drainsealer 2K polyurethaan kit
 10. Nadat het tegelwerk is aangebracht en gevoegd kan men het rooster plaatsen.
Schoonmaken:
De sifon moet periodiek worden gereinigd. Met het meegeleverde tegelhaakje kan men het rooster gemakkelijk verwijderen. Sifon uitnemen en rommel etc. verwijderen, vervolgens schoonspoelen onder de kraan en weer terug plaatsen.
Specificaties
Breedte 60 mm
Hoogte 65 mm
Lengte 800 mm
Materiaal RVS
Materiaal,afwerking RVS gestraald
Producttype Douchegoot
Toepassingsgebied Vloersystemen
Waterafvoercapaciteit 20 ltr/min
  Aan het laden
  Aan het laden