Wessels Tegels en Kiwitz maken het samen waar

Heb je een vraag? Bel 0315 - 270 620

Wessels Tegels en Kiwitz maken het samen waar

Een nieuw zwembad op de derde verdieping in hartje centrum van Duiven
| 13 augustus 2015
Wessels Tegels en Kiwitz maken het samen waar
Wessels Tegels en Kiwitz maken het samen waar

Een zwembad boven een bibliotheek brengt de nodige eisen met zich mee. Samen met Wessels Tegels uit Lichtenvoorde realiseerden wij een waterdichte oplossing in Vitaal Centrum te Duiven.

Bij de aanvang van het project zijn alle eisen goed in kaart gebracht. Een zwembad op de bovenverdieping vraagt om maatwerk. Met de specialistische kennis van Kiwitz en de uitvoering van Wessels Tegels is er een waterdichte oplossing gerealiseerd. Naast een waterdichte oplossing is er voor de aankomende jaren geen onderhoud vereist aan het tegelwerk. Door de inzet van hoogwaardige producten blijft de kwaliteit van het water langdurig op peil. Daardoor bespaart de eigenaar van het zwembad duizenden euro’s op jaarbasis aan schoonmaakkosten en hoeft het water minder vaak vervangen te worden.

Uitvoering
Voor het waterdicht maken van het zwembad is voor aanvang van het tegelwerk het zwembad en perron geheel afgedicht met Superflex D2. Superflex D2 is een hoogflexibele, sneluithardende afdichtingmortel. De goten zijn afgedicht met Weber.tec 827 S, dit is een dichtingslaag en coating ineen. Dit resulteert in een gladde oppervlakte waarmee je bacteriegroei voorkomt. Het tegelwerk van het zwembad is verlijmd met Kiwitz LMN 540. Kiwitz LMN 540 is een hoog, flexibele poeder tegellijm en maakt een sterke hechting mogelijk van de tegels die voordurend worden belast met water. Vervolgens zijn de voegen van het tegelwerk voorzien van een twee componenten epoxyvoeg. Hiervoor hebben we de Weber.fug 878 gebuikt, dit is een expoyvoeg die bestand is tegen hoge chemische en mechanische belasting (chloor en hoge waterdruk). 
 
Projectgegevens
  • Tegelwerk Zwembad Vitaal centrum te Duiven (inclusief doucheruimte en kleedlokalen);
  • Op de 3e verdieping boven een bibliotheek.

Bedrijfspresentatie

  • Sinds 1954 servicegericht vanuit partnerschap.
  • Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd.
  • Vanaf € 150,- gratis verzending
usps
Terug naar boven