Badkamer waterdicht maken

Het waterdicht maken van natte ruimten blijkt in de praktijk nog steeds lastig; veel badkamers worden niet of onvoldoende afgedicht. Een badkamer waterdicht maken, is geen kwestie van ‘alleen’ afkitten. Geen enkele kit blijft voor altijd in perfecte conditie. Als de kit rond de put scheurtjes vertoont, stroomt het water ook langs de put waarop het in de ondergrond trekt. Water dringt in de vloer en uit zich door schades in muren en plafonds. Dit veroorzaakt een ongezond binnenklimaat, overlast, bouwkundige en financiële schade.

Eén op de tien woningen krijgt in de loop van de jaren te maken met een lekkage in de badkamer. Het is belangrijk om een lekkage te voorkomen, omdat achteraf een lekkage verhelpen en de badkamer waterdicht maken velen malen duurder is. Daarnaast geeft een lekkage ook veel ongemak.


In 5 stappen een 100% waterdichte badkamer

Om een badkamer waterdicht te maken, adviseren wij een integraal systeem. De wand- en vloerafdichting vormen een sluitend geheel met de waterafvoer. Zelfs als er al haarscheurtjes ontstaan in het voegwerk, is vochtschade uitgesloten. Het lekwater loopt dan weg via de afvoer.

Met het Kiwitz totaalsysteem kun je deze problemen eenvoudig voorkomen. Hiermee maak je een badkamer duurzaam en 100% waterdicht.
Stap 1: Ondergrond voorbereiden
  • Zorg voor een droge en schone ondergrond
  • Repareer scheuren en gaten
  • Breng een hechtprimer Kiwitz PRM 125 aan op de ondergrond
Stap 2: Waterdichte afvoer plaatsen
  • Veranker de afvoer in de vloer. Alle afvoeren hebben een flens van 5 cm.
  • Breng een waterdichte afdichtingslaag aan op de flens
Stap 3: Afdichten
Stap 4: Tegelen
  • Breng pastalijm Kiwitz LMN 315 aan voor het betegelen van de wand en poederlijm Kiwitz LMN 520 voor het betegelen van de vloer.
  • Breng eerst een dunne contactlaag op de ondergrond aan met de gladde kant van de lijmkam, daarna de lijmrillen opbrengen met de getande kant.
  • Breng de tegels in de lijmlaag aan met een schuivende beweging
Stap 5: Voegen
Stap 6: Kitten

Alle producten op rij om je badkamer waterdicht te maken

Kiwitz DMT 925

Item No. ITEM.0003434

Kiwitz KTN 350

Item No. ITEM.0002793

Kiwitz LMN 590

Item No. ITEM.0003156

RNG 100

Item No. ITEM.0001760

weber.fug 877

Item No. ITEM.0001751

weber.sys 832

Item No. ITEM.0001448

weber.xerm 860 F

Item No. ITEM.0000142

Waterdichte coating & voegen badkamer

Een lekkende voeg is niet altijd te vermijden. Het is daarom een goede keuze om alvorens je gaat tegelen de muur van je badkamer helemaal waterdicht te maken. Op die manier zal vocht geen kans krijgen om de tegels aan te tasten, zodat deze loskomen. Hierbij kun je gebruikmaken van de afdichtingsproducten. Daarnaast hebben wij ook waterdichte afdichtingspastavoor het afdichten van tegelwerk, die je kan gebruiken; in het bijzonder weber.tec 827of   weber.tec 827s.

Waterdichte douche & afvoer

De meest voorkomende plekken voor lekkages zijn hoeken, voegen, doorvoer van waterleidingen en het gebied rondom de douche-afvoer. Deze lekgevoelige plekken dienen met extra aandacht afgedicht te worden. Door ze te behandelen met een coating en extra afdichtingsmiddelen kunnen nieuwe lekkages worden voorkomen. Werk alle hoeken en naden af met flexibele siliconen sanitairkit. Voor een optimale hechting is het van belang dat alle af te dichten oppervlakken goed schoon gemaakt zijn, voordat je met de afwerking bezig gaat.

Aan het laden
Aan het laden