Tegels die niet goed hechten..

Heb je een vraag? Bel 0315 - 270 620

Tegels die niet goed hechten..

Herken je dat?
| 14 mei 2019
Tegels die niet goed hechten..
Tegels die niet goed hechten..

Heb je de achterkant van de tegels weleens goed bekeken? Ons valt op dat er steeds meer tegels in omloop zijn waarvan de achterzijde volledig is voorzien van een beschermingslaag. Een probleem met deze tegels is dat ze niet goed hechten of zelfs loslaten als je ze op de normale manier verlijmt.

Waarvoor dient de beschermingslaag op de tegel?

Tijdens het bakken van de tegel in de oven strooit men een soort poeder in de oven zodat de tegel niet aanbakt. Resten van deze poeder kunnen achterblijven op de achterkant van de tegel. Je kunt dit controleren door met je hand (of een doek) over de achterkant van de tegel te wrijven. Word je hand of de doek wit? Dan weet je dat er nog resten op de tegels zitten.
 

Hoe zorg je ervoor dat deze tegels wel goed hechten? Twee oplossingen:

 

1. Dubbel verlijmen tegels (butter & floating methode)

Verwijder de poederlaag zoveel mogelijk met een doek of handstoffer en breng vervolgens een laag tegellijm aan op de achterkant van de tegel. Hierdoor vermeng je de poeder met de tegellijm en weet je zeker dat deze goed hecht.
 

2. Schoonmaken en voorstrijken

Maak de achterkant van de tegel schoon met een vochtige doek en behandel deze met een primer. Een goede primer hiervoor is de Kiwitz PRM 110

Bekijk meer adviezen over tegelwerk

Bedrijfspresentatie

  • Sinds 1954 servicegericht vanuit partnerschap.
  • Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd.
  • Vanaf € 150,- gratis verzending
usps
Terug naar boven